BEHANGTRENDS 2018

Naast de vele woontrends zien we ook trends in het behang. Het behang wordt weleens vergeten, maar juist met een nieuw behangetje kan je een kamer volledig niet leven in blazen. In dit artikel hebben we een top 10 samengesteld van de meest voorkomende behangtrends in 2016! 

1. Sloophout en steigerhout behang

Wil je een nieuwe draai geven aan je interieur? Dan is het niet altijd nodig om nieuwe meubels en accessoires aan te schaffen... Met een nieuw en fris behangetje verander je het interieur van je kamer volledig! Houd je er bijvoorbeeld van om je woning een stoere uitstraling te geven, dan is het tegenwoordig populaire sloophoutbehang iets voor jou. Met dit behang haal je een stukje natuur je woonkamer in. Breng jezelf tot rust in je slaapkamer met een landelijke look. Of geef je studeerkamer een statige uitstraling met oud hout behang voor de juiste mindset. 

Bekijk de sloophout en steigerbehang collectie hier.

2. Steenbehang voor een robuuste uitstraling

Waar we vroeger een stenenmuur nog zo snel mogelijk dicht stuukte is het momenteel helemaal hip om een stenenmuur in huis te hebben. Met steen behang creëer je gemakkelijk een eeuwen oude stenen muur vol met karakter en sfeer! 

Bekijk de collectie van steen behang.

3. Driehoekjes behang

De derde behangtrend die we veel terug zien dit jaar is het behang met driehoekjes. Combineer dit behang met lichte muren, voor een optisch grotere kamer. Het driehoekjes behang is er vele kleuren en dessins en vind je op de volgende pagina.

4. Fotobehang kinderkamer

Creëer het ultieme sprookje met fotobehang voor de kinderkamer, want welk kind droomt er nou niet van om wakker te worden in zijn eigen fantasiewereld? Is je kind helemaal weg van Cars, Frozen of Spiderman? Dan is dit echt wat voor jou kleine meid of jongen. 

5. Tegelbehang/patch work

Tegeltjes zijn weer helemaal in. Vroeger al bij je opa en oma in de keuken en nu bij jou terug in de woonkamer. Tegeltjes horen niet alleen meer in de keuken thuis maar nu ook in de rest van het huis! Wegdromen bij een Mediterrane sfeer, of geef je huis juist een verfijnde vintage look met een leuk tegelbehangetje.

6. Mint groen behang

De zomer laat nog even op zich wachten, maar we kunnen de zomer wel in huis halen met dit frisse kleurtje, want iedereen wordt toch blij van de kleur mint groen. De kleur mint groen is uitermate geschikt voor zowel een meiden als jongens kamer. 

7. Sterren behang

Veel mensen hebben de sterren trend al opgepikt, ben jij de volgende? Haal de melkweg naar jouw kamer. Grote of kleine sterren, in een felle of zachte kleur, het is tegenwoordig allemaal te vinden in de vorm van sterren behang.


8. Industrieel behang, met de beton look

Wonen in hartje New York, in een prachtig appartement op de 20e verdieping is iets wat voor velen bij dromen blijft. Met industrieel behang kunnen dromen werkelijkheid worden. Waan je in een prachtige loft woning met bijvoorbeeld een stoer beton behangetje. Hier knapt elke woning van op. De kracht van dit soort behang is dat het met vele soorten materialen, kleuren en accessoires gecombineerd kan worden.

9. Retro behang

Bij de behangtrends van 2016 staat een greep in het verleden centraal. Waan je in de jaren zestig en zeventig met een fijn retro behang en herbeleef de tijd van de flowerpower, disco en plateauzolen. Binnen deze trend staan felle kleuren centraal, waarbij herhaling van patronen vaak terug komen. 


10. Fotobehang voor in de woonkamer

Woon je al jaren in dezelfde straat en begint je uitzicht een beetje saai te worden? Met het fotobehang van tegenwoordig maak je van jouw saaie woonwijk een bruisende stad.

Advies
Heeft u uw ideeën goed op papier, het behang uitgezocht, maar wilt u toch nog wat advies wat betreft het indelen van een kamer. Neem dan contact op voor een adviesgesprek. Tijdens dit gesprek kunt u uw vragen stellen en helpen wij u op weg naar een nieuw interieur; een interieur moet groeien en in balans zijn, neem daar rustig de tijd voor.